USKLADNĚNÍ ZRNIN

 Aktuální situace v zěmědělství vyžaduje vážné úvahy týkající se všech dosažitelných úspor na vstupech do provovýroby. Proto v podmínkách tržního hospodářství nabývají na významu vlastní skladovací prostory. Podniky musejí usilovat o nejvyšší kvalitu své produkce a její prodej za nejvyšší cenu. Jestliže dříve se podstatná část produkce prodávala okamžitě zemědělské výkupní společnosti, dnes při napřímení vazeb mezi výrobcem a spotřebitelem tomu tak již nemusí být. Aby výrobce mohl prodávat komodity v optimálním čase, kdy jsou ceny nejvyšší, potřebuje proto finančně nenáročný a vhodný způsob uskladnění.

Uskladněné zrno svým "dýcháním" produkuje CO², zvláště, když má vyšší vlhkost. Vznik CO² vytvoří ve vaku anaerobní prostředí  a touto přirozenou a energeticky nenáročnou cestou zajistíme konzervaci uskladněného zrna při zachování jeho užitné hodnoty. Vznikem CO² se z tohoto prostoru vytlačí vzduch a začne probíhat proces autokonzervace uskladněného zrna a bez přístupu vzduchu je znemožněn vývoj škodlivých baktérií a plísní.

Výhody:
♦ nízké pořizovací náklady
♦ rychlost naskladnění a vyskladnění až 300tun/hod
♦ maximální zefektivnění při realizaci prodeje komodit
♦ významné snížení nákladů na logistiku v průběhu žní - možno skladovat
zrniny v blízkosti( dvory,pole,louky)
♦ kontinuální využití sušiček
♦ neomezená kapacita
♦ absence kyslíku umožňuje skladovat zrniny s vyšší vlhkostí
♦ nízké přímé materiálové náklady
♦ mizivé ztráty komodit způsobené hlodavci a skladištními škůdci v porovnání s obilnými sklady


Tuto technologii lze rovněž využít pro skladování umělých hnojiv.                   

                                                                                   

 video - shlédnout

Uskladnění sladovnického ječmene Uskladnění sladovnického ječmene    
 Uskladnění sladovnického ječmene  Uskladnění sladovnického ječmene  
 Uskladnění sladovnického ječmene  Uskladnění sladovnického ječmene